Diensten

Wat we doen

Verspanende, precisie metaalbewerking

Met ons moderne en nauwkeurige machinepark kunnen we een breed scala aan producten maken met grote nauwkeurigheid. Door de investeren in meetapparatuur kunnen we inclusief meetrapporten leveren. Het complete traject van ontwerp tot en met productie kunnen we verzorgen voor onze klanten. 

Draadvonk1

Draadvonken

Fanuc Robocut C600iA draadvonkmachine. Deze heeft een vonkbereik van X:600 mm – Y:400 mm – Z: 310 mm. Het maximale gewicht van het werkstuk kan 1.000 kg bedragen en de maximale afmetingen van het werkstuk 1050 x 775 x 310 mm 

Draadvonken is een techniek die gebruikt wordt voor bewerking van elektrisch geleidende materialen. Door vonkoverslag vanaf de elektrode (een dunne, veelal messing draad) naar het te bewerken materiaal, waarbij een geprogrammeerde contour wordt afgelopen, wordt heel nauwkeurig materiaal verspaand en een vorm gemaakt. Geschikte materialen zijn (on-)gehard staal, hardmetaal, grafiet, messing, edelmetalen, etc. 

Frezen

Okuma Ace Center MB-46VA freesmachine met het volgende bereik: X: 760 mm – Y: 460 mm – Z: 460 mm  

Frezen is een verspanende bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, de frees, materiaal wordt verwijderd. Frezen is een bewerking die met name wordt gebruikt in de metaal-,en kunststofverwerkende industrie. Frezen wordt gedaan op een (CNC) computergestuurde freesmachine. 

Frees1
Slijpbank1

Slijpen

Jung vlakslijpbank met een bereik van X: 500 mm – Y: 200 mm – Z: 200 mm 

Slijpen is een verspaningstechniek waarbij materiaal wordt afgenomen met behulp van een gereedschap voorzien van zeer veel snijkanten zonder vastgelegde vorm.Bij vlakslijpen wordt een vlak van een product geslepen om een mate van vlakheid en gladheid te bereiken. 

Meten

Trimos V5 hoogtemeter voor op 1/1000 millimeter nauwkeurig nameten van de werkstukken 

Na productie van de werkstukken is het belangrijk aan te tonen dat voldaan wordt aan de specificaties. De hoogtemeter, gestationeerd op een vlakke, granieten plaat, geeft zeer nauwkeurige meetresultaten die gebruikt wordt in de meetrapporten. 

Trimos V5